Doarpshûs Op Healwei
Verenigingen
Historie
Boerepaad
Activiteiten
TerpenTheater
Fotos
Repaircafe
Links

‘Bajes-verhalen’ over kwetsbaarheid en afhankelijkheid op zondag 11 maart TerpenTheater in dorpshuis “Op Healwei” SkingenSlappeterp.

Spreker: Henk Dillerop, voormalig gevangenisdirecteur

Datum: 11 maart a.s.

Tijd: 15.00 uur

Entree: 9,50 incl. 2 consumpties

Kaarten: rienleffertstra@gmail.com

Als laatste activiteit van het TerpenTheaterseizoen organiseren we een lezing door Henk Dillerop die al ruim veertig jaar werkt tussen en met 'zware' criminelen. Vrijwel dagelijks heeft hij contact met moordenaars, verkrachters, overvallers, drugshandelaren, fraudeurs en brandstichtsters. De afgelopen zestien jaar als gevangenisdirecteur en daarvoor ruim vijfentwintig jaar als rechercheur bijzondere zaken en als chef van de criminele inlichtingen dienst.

Daarnaast is hij al vijftien jaar actief in de wereld van kunst en cultuur, als dichter, beeldend kunstenaar en organisator van kunstevenementen en hij is betrokken bij diverse theaterproducties.

Die beide werelden laat Henk samenvloeien in een letterlijk 'boeiend' en indringend verhaal over het leven binnen de muren van een gevangenis. Bijzondere verhalen op humorvolle wijze verteld over (levens)langgestraften die trainen met honden en bekende acteurs, verlof en werken, vader-kind contacten, macht en onmacht en emotionele verhalen over de lange weg van herstel tussen daders en slachtoffers.

Ook geeft hij antwoord op de vraag: Mocht de gedetineerde vader zijn stervende dochter van zestien bezoeken?

Iedereen krijgt overigens ruimschoots de kans die vraag te stellen, die hij of zij altijd al had willen stellen over detentie. Henk opent met zijn verhaal deuren, die iedere dag ook weer dicht gaan.

Henk is maatschappelijk actief als bestuursvoorzitter van Theater De Bres, lid van de Stichting Herstel & Terugkeer. Hij is ambassadeur van stichting Dutch Cell Dogs en organisator van o.a. het verhalenfestival Krijg de Bibbers en van diverse exposities.