Doarpshûs Op Healwei
Verenigingen
Historie
Boerepaad
Activiteiten
TerpenTheater
Fotos
Repaircafe
Links

5 februari

Binnenkort in het TerpenTheater SkingenSlappeterp: Wiebe Kaspers en zijn trio.

Toptrio WIEBE weer drie stappen verder
Het publiek luisterde met ingehouden adem naar alle verrassingen van het nieuwe album.

∆ELTA, zo heet het nieuwe album van het trio WIEBE. Het is de langverwachte opvolger van het debuut Nei sa'n dei, dat nog onder de naam Wiebe Kaspers uitgebracht werd. De nieuweling werd onlangs in Neushoorn gepresenteerd. Syb vd. Ploeg schreef voor ∆ELTA de optimistische rocker Sjoch it ljocht een meeslepend topnummer dat hopelijk grijs gedraaid zal worden.
De teksten op ∆ELTA zijn in het Engels en Fries.

De 3 mannen van de band WIEBE treden op van grote zalen tot intieme muziekpodia. In dit theaterconcert luistert en proeft het publiek sfeervolle popballads en energieke uptempo songs. Het drummen van Daan Slagter geeft de muziek kracht en energie, het is bovendien een aardigheid om hem live te zien. Datzelfde geldt voor bassist Florian den Hollander, die met zijn melodieuze en ontspannen manier van spelen essentieel is voor de flexibele eigenheid van het trio.
Met z'n drieën vormen de heren een soepele, hechte eenheid. Het cijfer drie speelt op het album een voorname rol. Alle titels bestaan uit drie woorden, zoals
Make me yours met een spetterende bijdrage van zangeres Elske DeWall, of andere album hoogtepunten als Us Heit, graach of Fight with fate, met prachtige driestemmig gezongen passages. Met dit album geeft de band vorm aan waar ze mooi klaar mee zijn: de quarterlive crises. De liedjes gaan over levensvragen die spelen in het leven van een jong volwassene.

Follow the baseline is volgens recensent Arjan Hut (FD) de knaller, dat ook op album... nee, jullie moeten zelf maar eens luisteren. Nei sa'n dei was al een 'boppeslach', maar met ∆ELTA is dit trio weer drie stappen verder. Kom daarom 5 februari a.s. naar TerpenTheater gelegen tussen Skingen en Slappeterp (Slappeterpsterdijk 13). Aanvang 15.00 uur. Meer informatie te vinden op Wiebe.nu (en luister naar Help, help, help)

Eventueel kaarten à € 10,00 incl. 1 consumptie bestellen kan via: rienleffertstra@gmail.com

of tel.nr 0517 232662.