Doarpshûs Op Healwei
Verenigingen
Historie
Boerepaad
Activiteiten
TerpenTheater
Fotos
Repaircafe
Links

Swanneblomfestival 2017

Op zaterdag en zondag 2 en 3 september wordt in de Theetuin en Minicamping van Slappeterp de derde editie gehouden van het mini kleinkunstfestival. Een festival vol verhalen, muziek en poëzie. Op zaterdagmiddag is er theater voor jong en oud. De entreeprijs is een vrije gift, die u na ieder optreden kunt deponeren in de bus, onder het motto ‘Wat was mij dit waard?’

Programma

Zaterdag 2 september

15.00 – 15.45 uur: Baukje Koolhaas met Monsters en andere engerds - wie is er (niet) bang voor? wie vat er moed? - spannende, grappige, ontroerende verhalen voor volwassenen en andere kinderen vanaf 7 jaar.

15.45 – 16.15 uur: Een originele Jan Klaassen-voorstelling van Liesbeth Duyf, met natuurlijk Jan Klaassen en Katrijn, en verder de dokter, de duivel en nog veel meer. Jan Klaassen speelde zich altijd af op straat tot lering en vermaak voor kleine en grote mensen.

16.15 – 17.00 uur: Bert van Geel met de natuur als open boek. Bert van Geel laat jong en oud de natuur op een nieuwe manier beleven. Met zijn originele invalshoeken, zijn aanstekelijk enthousiasme en markante uitspraken brengt hij de natuur dichtbij de mens en laat hij de relatie zien met het menselijk gedrag. Met verrekijker, loep, potten en bakjes laat hij zien wat er in de buitenwereld zoal te ontdekken valt. Elke vondst heeft een geheim… en Bert gaat je vertellen wat dat is! Niets is leerzamer voor kinderen en hun (groot)ouders dan zelf te ervaren hoe mooi en vindingrijk de natuur is.

17.00 – 17.30 uur: Shoshin

"De geest van de beginneling is vol van mogelijkheden, de geest van de expert is maar leeg"
Een vreemd natuurwezentje ontwaakt uit een jarenlange slaap. Langzaam zet het wezentje zichzelf stukje voor stukje in elkaar. Dan kan het grote avontuur beginnen. Het avontuur van kruipen, lopen en voelen. Van vallen en weer opstaan...

Idee, pop, spel en muziek: Klaas - Jaap van der Heide.

lopend buffet geserveerd door de theetuin

Tijdens het buffet is de muziek in handen van Dick Postma

19.30 – 20.00 uur: Vocal Chain is een sprankelend koor afkomstig uit het noordwesten van Fryslân. Zij laat het publiek genieten van prachtige close harmony juweeltjes. Het koor, dat bestaat uit 18 leden, zingt stukken uit allerlei muziekstromingen, zowel a capella uitgevoerd als begeleid op piano. Zij heeft een uitgebreid repertoire, dat 4 of 6 stemmig gebracht wordt. Vocal Chain staat onder leiding van dirigent Gert Jan Hoekstra uit Harlingen.

20.15 – 21.30 uur: Het Stabat Mater van Pergolesi, een concert met enkele verhalen en gedichten. Giovanni Battista Pergolesi schreef misschien wel het beroemdste Stabat Mater van de Westerse muziekgeschiedenis. De 26-jarige componist schreef zijn Stabat Mater een paar maanden voor hij overleed aan tuberculose. Het concert wordt gezongen door Vronie de Vreeze (sopraan) en Femke de Boer (alt), en begeleid door Hendrikje van den Berg (orgel). Peter Vermaat vertelt over de legendarische schrijver van dit lied Jacopone da Todi.

21.30 – 22.00 uur: Vocal Chain o.l.v. Gert-Jan Hoekstra

22.15 – 23.00 uur: RemoliNo met fragmenten uit Skaad oer it waad, een nachtbelevenis met muziek en teksten van Herman Peenstra (accordeon), begeleid door Marcel Prins (viool) en Carel van Leeuwen (cello, fluiten, gitaar, slagwerk).

Zondag 3 september

14.30 uur: Hoe lees je een gedicht?, een workshop onder leiding van Peter Vermaat, voor liefhebbers van poëzie.

15.15 uur: Bert van Geel met de natuur als open boek.

16.00 uur: Peter Vermaat met ‘Zeus en de muzen’, Literair theater voor volwassenen. Van de Griekse mythologie is geen standaardversie bekend. Dichters als Hesiodos en Homeros, toneelschrijvers als Aischylos en Sofokles hebben ze opgetekend. Uit de tientallen versies die hen bekend waren, hebben zij hun verhaal gemaakt. Door hen geïnspireerd vertelt Peter Vermaat, dichter en verteller, zijn versie. Het zijn poëtische verhalen over lief en leed, dood en leven. Velen hebben gehoord van Daidalos en Ikaros, de draad van Ariadne, Orpheus en Eurydike, of van Zeus en Aphrodite. Maar hoe gingen die verhalen ook al weer?

Het terrein

Het natuurkampeerterrein met aangrenzend de theetuin “Slappeterp” stelt haar locatie ter

beschikking van het festival. Nabij zwerfhut “De Oerstek” staat een prachtige tent die door de artiesten gebruikt wordt voor hun optredens. Aangrenzend in het fruithof zijn diverse zitgelegenheden om een hapje en drankje te nuttigen. Tussen de bedrijven door valt er steeds muziek te beluisteren van Dick Postma.

Ontbijt en maaltijden

U kunt overnachten op het terrein en de volgende ochtend een ontbijt gebruiken.

Op zaterdag is er een lopend buffet, waardoor u met volledige aandacht het avondprogramma kunt volgen.